Ανακοινώσεις

Το Σάββατο 19 Μαρτίου το όνειρο του Συλλόγου μας, άρχισε να πραγματοποιείται. Οι τεχνικοί Άρης Μυλωνάς και Στυλιανός Κλειδής από Αθήνα, ήρθαν και ξεκίνησαν την τοποθέτηση των βάσεων του τηλεσκοπίου Plane Wave cdk 17 του Συλλόγου μας.

Μια βαρέως τύπου μεταλλική πακτωμένη πάνω στην τσιμεντένια κολώνα του στεγασμένου θόλου και την paramount ΜΕ, εκείνη που στηρίζει και κατευθύνει το μέσο παρατήρησης που τόσο καιρό αναμέναμε να δούμε στη θέση του. Δουλειά υπομονής, ακριβείας και επαγγελματική από ανθρώπους που πραγματικά ξέρουν.

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου, η δουλειά που είχε αρχίσει λίγες μέρες νωρίτερα, συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη 5 Απριλίου. Με υπομονή και ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις και τις ρυθμίσεις, τοποθετήθηκε από τους ίδιους τεχνικούς το οπτικό όργανο του Αστεροσχολείου Υπάτης. Το τηλεσκόπιό μας Plane Wave CDK 17. Ένα ακόμη Γήινο μάτι παραδίδεται στον ΣΕΑΦ, αλλά και στην επιστήμη και σε όσους την υπηρετούν δουλεύοντας σκληρά, να παρατηρεί τις νύχτες και όχι μόνο, τον ουρανό που μας σκεπάζει, πάνω από την Υπάτη, τη γενέτειρα των δωρητών του Αστεροσχολείου Υπάτης, Σταύρου και Ειρήνης Κακογιάννη. Οι εργασίες ασφαλώς δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά το βήμα έγινε. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθεί και η ειδική κάμερα, όργανο που θα μας επιτρέπει να καταγράφουμε, να φωτογραφίζουμε και να επεξεργαζόμαστε την εικόνα.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ

Ένα ακόμη τηλεσκόπιο εγκαταστήσαμε στην Υπάτη Φθιώτιδος. Οι αρχικές μας κατευθύνσεις στα σχέδια του αστεροσκοπείου υπήρξε καταλυτικός παράγοντας για την άκρως ικανοποιητική υλοποίηση του project. Τα πρώτα οπτικά τεστ μας εξέπληξαν ευχάριστα! Η ολοκλήρωση των εργασιών και η τελική παράδοσή του, θα πραγματοποιηθεί μετά από ακόμη μία ξάστερη βραδιά δοκιμών. Παράλληλα θα εκπαιδευτεί το προσωπικό σε θέματα χειρισμού του τηλεσκοπίου και CCD κάμερας με τα απαιτούμενα προγράμματα.

Τηλεσκόπιο: PlaneWave CDK 17 Corrected Dall Kirkham Astrograph. Astrograph with field correcting lens system, Focal Length 2939mm (f/6,8).

Ισημερινή Στήριξη: Paramount ME - Bisque Observatory Software Suite (TheSky6 Professional Edition, CCDSoft, TPoint and ProTrack, Orchestrate, and Internet Astronomy Software Client and Server applications) as will as the Bisque TCS dual -axis DC servomotor control system USB and serial interface, and AutoHome start-up.

Κάμερα: CCD SBIG STL-11K.

Βρίσκεστε εδώ

Ενημερωτικά Δελτία

Κάντε εγγραφή στη λίστα ενημερωτικών δελτίων για να μαθαίνετε άμεσα τα νέα μας

Ώρες Λειτουργίας (Κατόπιν Ραντεβού)

  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00

Χάρτης

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.